Beta

 • English
 • Deutsch
 • Magyar
 • Español

A helyes ápolás

Tisztítási, karbantartási és szellőztetési tanácsok műanyag nyílászárókhoz

A tok ápolása

Az aluplast nyílászáróprofiljait idő- és értékálló, könnyen ápolható műanyagból gyártják. A sima, pórusmentes és higiénikus felszín tisztításához csupán egy kis híg mosószeres oldatra van szüksége. A por és eső okozta szennyeződéseket ezzel könnyen eltávolíthatja.
Ne használjon felszínt kikezdő súrolószereket vagy vegyi anyagokat, mint pl. nitrooldatot, benzint vagy hasonló anyagot. Ha olyan szennyeződés kerül a nyílászáróra, amit nem tud eltávolítani a fent leírtak szerint, kérjük tanácsadásért mindenképp forduljon nyílászáró szaküzlethez.

A tömítések ápolása

A műanyag nyílászárók tömítéseit magas minőségű, időjárás- és öregedésálló műanyagből készítik. A nyílászárók tisztításárnál a tömítéseket is rendszeresen tisztítsa meg a portól és egyéb szennyeződésektől. 
Speciális szilikonolajok rendszeres használatával sokszorosával meghosszabbíthatja a tömítések rugalmasságát és funkcióképességét.
A tömítésekhez használható tisztítószereket nyílászáró szaküzletekben szerezheti be.

A vasalat ápolása

A vasalatok mozgékonyságukat és funkciójukat szórványos utóolajozással tartják meg. A vasalat mozgó részeit pár csepp olajjal, míg a zárórészeket savmentes kenőzsírral, vagy vazelinnel kell kezelni, így megőrizheti a nyílászárók funkcióképességét. Amennyiben további információkra van szüksége, kérjük forduljon nyílászáró szaküzlethez.

Szellőzés és fűtés

A modern műanyag nyílászárók úgy tömítenek és a falszerkezethez is úgy illeszkednek, hogy nem jöhet létre természetes levegőcsere. A modern nyílászárókkal egészséges légtérklíma érhető el, egyúttal csökkentheti fűtési költségeit is, ha gondoskodik a szükséges levegőcseréről.
Gyors és hatékony az egymással szemben lévő ablakok keresztszellőztetése, mert egyetlen nyitott ablak magában sokszor nem elég. Már 5 perc is elég a levegőcseréhez. Alaposabb szellőztetéshez körülbelül 10 perc szükséges.
A legjobb eredményt napi 3-4 szellőztetéssel éri el. Ügyeljen arra, hogy semmi ne akadályozza a légáramlatot (pl. bútorok). A főzés, fürdés és tusolás közben több nedvesség keletkezik a szobában, ezért a konyhában és a fürdőszobában gyakrabban szellőztessen. A párás ablak egyértelmű jele annak, hogy szellőztetni kell.
Az automatikus levegőcsere támogatásához úgynevezett Basic Air plus®- vagy REGEL-air®-szellőztetőket is be lehet szereltetni az ablakokba.

Műanyag ablakok tisztítása a beépítést követően

A legnagyobb gondosság ellenére is felléphetnek a beépítésnél szennyeződések, pl. vakolat, tapéta- és egyéb ragasztóanyagok maradványai, stb. A vakolatmaradványok és festéknyomok félkemény spachtlival eltüntethetők óvatos oldalirányú kaparással, majd nedves törlőkendővel.

Kérjük, ügyeljen arra, hogy a vakolat éles kavicsszemcséi ne karcolják meg a felületet. Kérjük, hogy az üvegen maradt ragasztómaradványokat ferdén tartott borotvapengével óvatosan távolítsa el.

www.aluplast.net

magyar
 • Total Visitors: 536892
 • Unique Visitors: 48525
 • Registered Users: 58
 • Utolsó regisztrált felhasználó: strippingdecathlon
 • Published Nodes: 75
 • Your IP: 34.239.176.54
 • Since: 08/13/2017 - 13:41