Beta

 • English
 • Deutsch
 • Magyar
 • Español

Árnyékolástechnika

Feltöltés alatt!

MŰANYAG REDŐNY

redony1

Economy :

A legalacsonyabb árfekvésű , ez által az egyik legkeresettebb termék. Horganyzott, színterezett acél tokkal és tokvéggel készített, csapszegen gördülő redőny. A tok esetenként alumíniumból is rendelhető. A műanyag ( 45x60 mm) vezető sín lehet normál, vagy kefézett típusú. A redőny alján gumibetétes műanyag záróléc helyezkedik el. A működtetése történhet gurtnival vagy zsinórral, amelyhez automata gurtni behúzót adunk. Alapszín (szerkezet és léc) Ral 9010 fehér és Ral 8019 barna, de a redőnyléc több színben is választható.

redony2

Premium:

Egy modernebb, de elérhető árkategóriába tartozó külső árnyékoló. A tok horganyzott, színterezett acélból, vagy alumíniumból készülhet. A tokvégek minden esetben színterezett alumínium öntvényből készülnek. A redőnypaást csapágyazott műanyag tengelyre tekeredik fel. A 22x53 mm-es kefézett Pvc sínek és a csapágyak könnyebb, csendesebb működést eredményeznek. A redőnyléc aljára gumi betétes műanyag záróléc kerül. Különlegessége a zárólécbe beépített rejtett ütköző, melynek köszönhetően felhúzott állapotban a redőny tokjába kerül az összese léc, így minimális (tok magassága) helyet vesz el a nyílászáró felső részéből. Működtetése lehet zsinóros, gurtnis ( automata gurtni behúzóval ). Ez a típus kapható kombi redőny, és vakolható tokos formában is. A kombi kifejezés lehúzható rolós rovarhálóval való egybeépítést jelent.

Lux :

A műanyag redőnyök felső kategóriája. Az alumínium tokszerkezet mellett a vezetősín is alumíniumból készül. Így RAL kártya alapján bármilyen színre tudjuk szinterezni a redőny keretét. A műanyag redőnypalást csapágyazott fém tengelyre tekeredik fel, a palástot alumínium záróléc zárja le. A redőnylecek különleges elcsúszásgátló beszerelésével ez a redőnytípus már motorizálható is. Természetesen kapható vakolható illetve rolós szúnyoghálóval kombinált változatban is.
redony8
"NORLAND"ALUMÍNIUM REDŐNY

Norland Basic:
Alkatrészeinek nagy része alumíniumból készül. A tokrendszere úgy van kialakítva, hogy a redőny kívülről a szerelőnyílás levételével bármikor könnyen szerelhető. Alakját tekintve lehet szögletes (20 fokos töréssel )kialakítású. A tokvég alumínium öntvény. Az előző redőnyöktől eltérően, itt minden esetben horganyzott acél tengelyt alkalmazunk. A 22x53 mm-es lefutó sín kefézett, az aljára helyezett záróléc gumi betétes. A lamellák poliuretán habbal kitöltöttek, ez által nagyobb hő és hangszigetelést eredményeznek. Ez a redőny is kapható vakolható tokos, illetve kombi rovarhálós kivitelben. A redőnyök mozgatása történhet gurtnival, zsinórral ( automata gurtni behúzóval ), vagy motoros meghajtással ( fali kapcsolóval, vagy távirányítóval ).

redony5 redony6redony7
 

Norland Plus:
 

 

Tegye egyedivé alumínium redőnyét! A lamellák széles színválasztékához illő színű ( RAL színskála alapján ) tokok és lefutó sínek választhatóak. A keret választható Renolith fóliás kivitelben is, így meglévő fa vagy fóliázott műanyag nyílászárójához a hozzá legjobban illő keretszínt tudja választani. Alakját tekintve lehet szögletes, vagy íves ( „Rondó” ) kialakítású. Ez a redőny is kapható vakolható tokos, illetve kombi rovarhálós kivitelben. A redőnyök mozgatása történhet gurtnival, zsinórral ( automata gurtni behúzóval ), vagy motoros meghajtással ( fali kapcsolóval, vagy távirányítóval ). Motoros rendszernél megoldható fény,- és időérzékelős , jelenlét szimulációs vezérlés.

redony8 redony9
 

Norland Vako:
 

 

A felső tokos redőny(ráépített) már az építkezés közben, a nyílászáróval egyszerre kerül beépítésre az ablak tetejére rögzítve. Így a nyílászáró teljes egészében látszódik. A redőny szervizelése a tok belső oldalán (szoba felőli oldalon), alulról történhet. A tok külső része vakolható elemmel ellátott, ebből adódóan kívülről szinte teljesen eltüntethető. A tok belsejében található szigetelés teszi energiatakarékossá ezt a redőnyrendszert. Rendelhető alumínium vagy műanyag lamellával, kombi rolós rovarhálós kivitelben, kézi és motoros működtetéssel

tablazat2 felsotokos2


Egyedi kialakítású redőnyök:

Az áthidaló rendszerű redőny: bármilyen falazó elemmel beépíthető, hőhídmentes tokrendszer. Nincs szükség külön redőnytok és áthidaló  vásárlására. Ebbe a tokrendszerbe beépíthetjük  a redőnyt, vászonrolettát, rolós rovarhálót valamint a zsalúziát. Természetesen ebben az esetben is van lehetőség kézi vagy motoros hajtású redőny beépítésére.

A  faredőny újra megjelent a kínálatunkban. A régi tönkrement belső tokos redőnyöket nem csak műanyag vagy alumínium lamellákra lehet cserélni, hanem új „Borovi”fenyőből készült széles színskálájú falécekre,(akár hozott festékkel is). Kezelése lehet kézi ( gurtnis ), vagy pedig motoros működtetésű.
 

FELSŐTOKOS REDŐNYÖK (RÁÉPÍTETT)

Már az építkezés közben, a nyílászáróval egyszerre kerül beépítésre az ablak tetejére rögzítve.
A redőny szervizelése a tok belső oldalán (szoba felőli oldalon), alulról történhet. A tok külső része vakolható elemmel ellátott, ebből adódóan kívülről szinte teljesen eltüntethető.
Rendelhető alumínium vagy műanyag lamellával, kombi rolós rovarhálós kivitelben, kézi és motoros működtetéssel.
 

felsotokos2

Áthidaló rendszerű redőny

 

Bármilyen falazó elemmel beépíthető, hőhídmentes tokrendszer. Nincs szükség külön redőnytok és áthidaló vásárlására. Ebbe a tokrendszerbe beépíthetjük a a redőnyt, vászonrolettát, rolós rovarhálót valamint a zsalúziát. Természetesen ebben az esetben is van lehetőség kézi vagy motoros hajtású redőny beépítésére.ZSALÚZIA

Ismerje meg a redőnyöknél sokkal kedvezőbb fényszabályozást biztosító, hangsúlyosabb, izgalmasabb homlokzati képet nyújtó külső lamellás árnyékolókat. Bár új terméknek gondolnánk, pedig már 1812-ben Párizsban megkapta a teljesen új elven működő, fa elemekből összeállított szerkezet a szabadalmi védelmet. A szerkezet lényege, mely majd' kétszáz év alatt sem változott, hogy a vízszintes (akkor még fa) lamellák, melyek szalagokkal vannak összekötve, tengelyük mentén elfordíthatóak, illetve a szalagrendszer által teljes mértékben felhúzhatóak. A szerkezet neve ezért is francia eredetű: Jalousien, magyarra gyakran, meglehetősen leegyszerűsítve „lefordítva”: zsaluzia.


zsalu1zsalu2zsalu3
zsaluszinek
A zsaluzia kedvelt külső árnyékoló, amelyet mind közintézményeknél, mind családi házaknál szívesen alkalmaznak. Legnagyobb előnye a többi külső árnyékolóval szemben, hogy a lamellák állíthatóságával alkalmazkodni lehet a változó napálláshoz. És a napvédelem mellett folyamatos szellőzést is biztosít.

Szerkezeti kialakításából következően a fényt sokkal finomabban engedik szabályozni, de a redőnyöknél megszokott teljes sötétséget (100 %-os elvi fényzárást) nem tudják biztosítani. A zsaluzia lamellák normál mérete 80 mm.

A korszerű külső lamellás árnyékolók természetesen már kizárólag kiváló felületkezeléssel (lakkozott, vagy porszórt) ellátott alumínium alkatrészekből állnak 80, 90, 100 esetleg 120 mm-es lamellákkal gyártva, melyek megbízható minőségű perlon, esetleg UV-álló műanyag bevonatú drótkötéllel vannak feszítve, vagy oldalsó megvezető sínben futnak.

Beépítési lehetőségek: külső tokos,vakolható külső tokos,beépített tokos. A lamellák mozgatása történhet kurblival (kézi üzemeltetés) és motorosan. Elektromos működtetéssel lehet biztosítani az épület klimatizálását.

RELUXA

reluxa

Alumínium reluxa

16 és 25 mm szélességű lamellákból készül, amely lehet bowdenes vagy átlátszó ( üveghatású ) műanyag pálcás. Bukó ablakoknál is kitűnő árnyékoló, mivel a két szélén végig futó feszítő szálnak  köszönhetően, tökéletesen követi az ablak síkját. Esztétikusabb megjelenést kölcsönöz a szín azonos szerelékkel és karnissal ellátott reluxa.

 

ISO DESIGN reluxa

Nagyobb hatásfokú árnyékolást biztosít számunkra. Működtetése eltér a többi reluxáétól, ugyanis a lamellák felhúzása és forgatása egyaránt gyöngylánccal történik.

 

Fa reluxával

Történő árnyékolás sokkal otthonosabbá teheti lakásunk belső környezetét. A 25 és 50 mm-es trópusi fa lamellákból készült árnyékoló a zsinóros működtetés mellett motoros  hajtású is lehet. Ez a típus 8 féle színből választható, a karnist a lamellákkal megegyező színű takaróléccel látjuk el.


ROLETTÁK

roletta1
Legfőbb előfordulási területük a ferde síkra beépített tetőtéri ablakok, de a függőleges síkú nyílászárók árnyékolását is kiválóan szolgálja. Típusát tekintve lehetnektokozottéshagyományos tokozat nélküli roletták. Nem csak beltérben tölti be funkcióját, hane téli kertek kiváló külső árnyékolói lehetnek bovdenes, feszített kivitelben. Működtetésük alapján megkülönböztetünkrúgósésgyöngyláncos, valaminthajtókaros ésmotorosszerkezeteket. A szövetek fényáteresztő, fényzáró, reflexiós, mintás, és alupigmentált típusúak lehetnek, valamint rendelhető napháló. A ritkán előfordulófa rolettatrópusi fából, hosszas technológiájú folyamatokon keresztül előállított termék. 

rolettaszinek
SZALAGFÜGGÖNY

szalagfggny
A textil szalagfüggöny nagyon sokféle színű és típusú anyagból, 127 ,- 89,-illetve 63 mm széles lamella méretből készülhetnek. A kézi, azaz gyöngy és zsinóros működtetés mellett a motoros vezérlés is megoldható. Cégünk a bepiszkolódott textil lamellák vegyszeres tisztítását is vállalja. A fa szalagfüggöny trópusi fából , 127 mm-es lamellákból készül   különböző színekben. 
Mindkét függönytípus fehér alumínium karnissal kapható, de bármilyen szín megoldható RAL színskála alapján. A karnis ferde síkban, valamint íves alakban lévő helyekre felszerelve is kiválóan működik.


LAPFÜGGÖNY

lapfuggony 124lapfuggony 127lapfuggony 129
A lapfüggönyök  3,-4, valamint 5 pályás karnissal, különböző lamella szélességben, sokféle színű textíliából vagy roletta vászonból készülhetnek. Működtetésük történhet kézzel, esetleg motoros kivitelben.

A PVC hőfüggönyök szerepe, hogy megakadályozzák a hideg-meleg levegő szabad ki,- és beáramlását az adott helységekben, valamint térelválasztónak is kiválóan alkalmasak. Rendelhetőek átlátszó és színes változatban, kül és beltérre , valamint fagyasztó kamrákba egyaránt, különböző lamella szélességi és vastagsági méretekben.

NAPELLENZŐK

Praktikusan eresz vagy balkon alatti felszereléshez ajánljuk, ahol a becsukott szerkezet és ponyva az időjárás ellen védve van. Akár egy nagyobb vagy keskeny  terasz árnyékolásához  is kiválóan alkalmazható.

Az egyik legnépszerűbb napellenzőfajta a könyökkaros napellenző, a kisméretű erkélyeknél és a nagyobb méretű teraszok árnyékolásánál egyaránt alkalmazható. Egy megfelelően kiválasztott napellenző nem csak energiát takaríthat meg a hasznos árnyékával, hanem a ház dísze is lehet. A napellenző szerkezetének színe alapáron fehér vagy szürke, de választható a RAL színskála bármely színével (+felár). A napellenző ponyva színének kiválasztását több mint 200 féle minta teszi lehetővé. A napellenző akár kézi akár motoros működtetéssel is megrendelhető. A könyökkaros napellenzők több féle védelemmel is elláthatók: pl. szerelhető védőtetővel, szél-fény érzékelővel, stb.napellenzok

magyar
 • Total Visitors: 347776
 • Unique Visitors: 32712
 • Registered Users: 218
 • Utolsó regisztrált felhasználó: knickerstalented
 • Published Nodes: 75
 • Your IP: 3.235.180.193
 • Since: 08/13/2017 - 13:41